Sunday, June 14, 2015

Difference of Phone-Camera and SLR



Last year, a blogger ever commented like this, "Ketahuan banget kalo dari hape. Gak tahu kenapa kalo dari hape hasilnya pasti gitu."

(In English, "Well, I could know which the photo is taken from SLR, and which is not. I don't know why, but if you take the picture from phone-camera, the result will be the way.")

And, right now, I know the reason. This picture is a proof why we can differentiate which photo is taken from either phone-camera or SLR.












For the top, I can take this from my Cannon. And, for the down, I just can take this from my phone-camera (Nokia Lumia).

In my friend's opinion, it's because the sensory. 

8 comments:

  1. Iya yg bikin kualitas foto itu bagus ya dari sensornya. Bukan megapikselnya.
    Kayak iPhone aja, meski cuma 8 MP, tapi hasilnya lebih bagus dari ponsel lain yg lebih gede mp-nya. Karena yg digedein sensornya.

    ReplyDelete
  2. nyimak aja mas, gagal nyimak nya :D

    ReplyDelete
  3. jangan lupa juga kalo SLR itu ada image stabilizer, aperture, jumlah titik autofokus dan sebagainya..

    ReplyDelete
  4. Hmm, ya kalo kamera di buat fokusnya untuk motret sih pastinya ada kelebihannya dibandingin kamera dari handphone. Yah, itu logika dari orang awam kayak guehh.. :D

    ReplyDelete
  5. Iyess. Temen fotografer juga pernah bilang, percuma kamera ada sekian puluh atau sekian ratus megapixel, kalo sensornya gak di naikin juga :D

    ReplyDelete

Pembaca yang baik adalah yang sudi mau meninggalkan komentar. ^_^
Nice reader is the one who will leave lot of words in the comment box. ^_^