Monday, March 19, 2012

(Maybe) It's one of the fanatic characteristic


Someday, i've been bad incident. Therefore i got the bad mention. A mention from (maybe) super-duper fanatic, and you could call him Momot. Yeah the Momot is so damn fanatic. And it began when i retweeted my friend's tweet. The tweet is:
@sXXX Modus. Abis itu doi yg pesta miras? :p: : Ormas Islam Ancam Sweeping Miras di Minimarket
I think that her tweet was okay. Moreover she must be joke, not seriously. But Momot directly declared that the tweet was SARA (Suku, Agama, Ras, dan Antar Golongan / Tribe, Religion, Racial, and Inter Group). He said,  'Please, don't talk about it, Not SARA,'


First reaction, i said humblely, 'I think it's not SARA. She didn;t mocked other religion and just satirized the party. Moreover she tweeted it based on fact.'. Yeah in my humble opinion, SARA is.... jika kita menghina dan merendahkan suatu suku, agama, ras, dan antar golongan (If we mock and humiliate a tribe, a religion. a racial, and an inter group). Moreover my friend - we could her Lisa - was only joke when she tweeted it. You yourself could read her tweet, right? She's also using emoticon ( :P ).

All of we know the function of emoticon. The emoticon is useful for expressing our expression or it can prevent misinterpretation. In example, using emoticon :P. And we know that ':P' means 'joke only'. I swear, Lisa just said a joke and not intent to said about SARA. In the daily life, i knew who is Lisa. Lisa is the one who never mocked someone or other group. She's really knowing ethics. And also she's law graduates like me. She'd graduated since last year.

Back to Momot. The next, Momot mentioned me again. 


The first he said, "It's no problem if i unfollow you or not. And this point is... you've mocked other religion. It doesn't really showing your personality.' Hey dude, i and Lisa didn't really mocked your religion. We just satirized the one little party and you know what i mean. Hehehe.

The second, he said, 'If it's based on fact, you've  assumed that the Society Organization had had a habit for drinking alcohol. I can report you to Komisi Kerukunan Umat Beragama (Religious in Harmony Committee)'." Wow, i think bravely that he's one of the member from the 'The Society Organization' (In Indonesian, Ormas) and he was really offended.

Then, because, i wanted the problem is not longer, i followed his will. I erased my tweet and said sorry to him. After that, he just said, "Okay. Keep peace, brother." and he didn't erase his last-mentions.What the.... He hasn't good faith. It's the pity! One or two hours after, he tweeted 'I'm happy to win in an argument with the one who tweeted about SARA.Hahaha. Islam Truth is proved real.'


Nah! Kebukti kan kalau si Momot ini benar-benar fanatik yang berpikiran sempit dan cukup berbahaya buat kerukunan beragama. Aku yakin si Momot ini tidak benar-benar mengerti yang namanya SARA. Dan seperti dugaannya para sahabat baikku, dia ini masih remaja. Masih labil. Tahu sendirilah kalau anak-anak remaja masih suka ngomporin dan belum bisa berfikir jernih. Hehehe.

Lagipula kalau memang aku SARA seperti yang dia bilang, harusnya dia kan bisa kasih contoh yang baik dan benar. Bukannya malah menuliskan sebuah tweet arogan seperti itu. Terbukti juga kalau dia sebetulnya cuma mau menang argumen. Atau dia sebetulnya kepengen adu argumen sama daku, cuman dia malu aja mintanya. Huahaha. I think that the God would forgive his sins. Ameeen. :D

Sumpah cuuy, masalah ini bikin aku down banget. Aku sempat deactivate sementara akun twitter. Yah walau bukan karena dia juga. Penyebab lainnya tuh, ada teman kuliahku yang menyindir dengan nada sinisme yang mengarah sarkasme kepadaku. Dan baru hari Jumat sajalah, aku berani buka kembali akun twitterku. For your information, i deactivated my account within three days.

Yah walau udah aku buka kembali akunku. Setelah kubuka kembali, aku langsung mem-block dua akun twitter yang kuanggap meresahkanku. Yang pertama, si Momot dan yang kedua, teman kuliahku. They're really annoying me. Fuuuck!!!! :(

Terakhir akun Detik-nya juga nggak terlalu mempermasalahkan tweet-nya si Lisa. Dan sepengetahuanku, nggak ada aksi lanjutan dari detikcom. So is he deserve to act like that? :D

THE GOOD NEWS: Today i registered myself as wisudawan. And then, i came home with toga in my hand. It's so embarrasing, guys. :P

THE BAD NEWS: My days is okaaay, except the incident. O yeah, i was still feeling blue abot my life after. I've not gota certainty about my future, especially the fate of my script to some place. :(

Joke of the day:
Tadi siang aku nggak sengaja berpapasan sama dua bule. Mereka berdua nanyain jalan dan aku agak-agak grogi gitu jawabnya.
Bule 1: I'm going to Pasar Baru
Nuel: You must ride bus way. By bus way.
Nah kacau kan grammar-ku. Aku yakin, mereka dalam hati pasti bilang begini: "Shit! Kita kayaknya salah nanyain orang. Orang Idiot kita tanyain."
:D

THE CONCLUSION: Hati-hati yah kalau nulis di dunia maya. Usahakan kalau nulis itu sering-sering gunain emoticon atau tiruan bunyi kayak hehehe gitu. Itu berguna buat mencegah kesalahpahaman dan agak mengurangi keseriusan tulisan kalian, apalagi kalau tulisannya itu tone-nya agak keras. Oh yah, mau ngingetin sekali lagi, SARA itu.... jika kita menghina dan merendahkan suatu suku, agama, ras, dan antar golongan. Konteksnya itu kalau menghina dan merendahkan. Kalau ditujukan ke oknum-oknum tertentu, yah bukan SARA-lah, menurutku. Contohnya itu kayak ada orang yang bicara soal pastor gay di Amerika.Yah itu kan based on fact, ngapain juga ditutupin. Lagipula kan bukan agamanya yang dihina. Hehehe.Salam damai. ^^